ÚJ PÁLYÁZAT! GINOP-2.3.3-15 - Kutatási infrastruktúra megerősítése

2015.08.26.

ÚJ PÁLYÁZAT! GINOP-2.3.3-15 - Kutatási infrastruktúra megerősítése

– nemzetköziesedés, hálózatosodás

Felhívás hazai tudásközpontok kiválóságának erősítése, a kutatás hatékonyságának növelése, valamint a kutatói hálózatosodás előmozdítása érdekében.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Kutatási infrastruktúra megerősítése – nemzetköziesedés, hálózatosodás” című (GINOP-2.3.3-15 kódszámú) felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 20 milliárd forint.  A támogatási kérelmek benyújtása 2015. október 15-től 2017. október 15-ig lehetséges.

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a kutatás, a technológiai fejlesztés és innováció erősítését. A cél elérését a Kormány a kormányzati kutatóintézmények, felsőoktatási intézmények, akadémiai kutatóintézmények, állami többségi tulajdonú non-profit gazdasági társaságok, intézetek támogatásával tervezi megvalósítani jelen Felhívásban foglalt feltételek mentén.
Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

-          A benyújtott támogatási kérelmekről a benyújtásától számított 30 nap1 alatt dönt.

-          A Felhívás feltételeinek megfelelő projekteket minimum 50 millió Ft – maximum 1000 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig.

-          Az előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a megítélt támogatási összeg legfeljebb 75 %-ának megfelelő, maximum 450 millió Ft összegű előleget biztosít.

 

A támogatási kérelmet benyújtó szervezet(ek) vállalják, hogy:

 

-          Projektjük megvalósításával hozzájárulnak a hazai kutatás-fejlesztő szféra számáranemzetközileg is versenyképes kutatási, fejlesztési és innovációs szolgáltatások nyújtásáraalkalmas, a különböző nemzetközi kutatási együttműködésekben való hatékony részvételt lehetővé tevő, korszerű kutatási infrastruktúra létrehozásához vagy korszerűsítéséhez.

 

A Kormány kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiája kiemelt fontosságúnak tartja a hazai kutatási infrastruktúra (KI) jelentős fejlesztését, így jelen Felhívás célja a hazai kutatóhelyek kutatási infrastruktúrájának fejlesztése, amely elősegíti az ESFRI Roadmap-ban szereplő nemzetközi kutatási infrastruktúrákban való magyar részvételt, illetve hozzájárul a Horizont 2020 program keretében támogatott programokhoz.

 

A teljes pályázati kiírás megtalálható itt.

 

Közzététel időpontja: 2015. 08. 25.

Beadási határidő: 2015. október 15-től 2017. október 15-ig

Forrás: pbkik.hu

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!