Pályázat homlokzati nyílászárók cseréjének támogatására (ZBR-NY/14)

2014.09.30.

Pályázat homlokzati nyílászárók cseréjének támogatására (ZBR-NY/14)

A pályázat keretében magánszemélyek pályázhatnak saját tulajdonú ingatlan homlokzati nyílászáróinak cseréjére legfeljebb 520 ezer Ft értékben, azzal a feltétellel, hogy az érintett ingatlan életvitelszerűen lakott. Pályázatot benyújtani legfeljebb négy lakásból álló, nem iparosított technológiával épített lakóépület részét képező lakás korszerűsítésére lehet.

Maximális támogatási összeg: 520 ezer Ft (nyílászárócsere esetén maximum 450 ezer Ft, árnyékoló szerkezetek beépítésével kombinált nyílászárócsere esetén maximum 520 ezer Ft)

Maximális támogatási intenzitás: 40 %

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 1 100 ezer Ft

A támogatás formája: vissza nem térítendő

 

Támogatható tevékenységek köre:

  1. külső nyílászárók cseréje. A légcsere biztosítására a nyílászárókba épített önszabályozó szellőző elemek beépítése kötelező és támogatott költség. Csak fűtött terek nyílászáróinak cseréjére adható támogatás. A pályázat benyújtását megelőzően megkezdett projekt nem támogatható.
  2. A nyári hővédelem javítása az adott homlokzaton egységes módon felszerelt árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítésével. Gépi hűtés, légkondícionáló berendezés beüzemelése nem támogatható.
  3. Szakértői díjak. Energetikai tanúsítás az eredeti és a tervezett állapotra a támogatás feltétele, és támogatható költség. A szakértői díj támogatható mértéke pályázatonként maximum a támogatás szempontjából elismerhető kivitelezési költség 8 %-a lehet.

 

Be kell tartani a TNM rendelet 2015. január 1-től hatályos Költségoptimalizált követelményszint, a határoló – és nyílászáró szerkezetek hőátbocsátási tényezőire” vonatkozó követelményeket.

 

Az új nyílászárók „U” értékei:

Fa vagy PVC keretszerkezetű homlokzati üvegezett nyílászáró (>0,5m2): 1,15

Fém keretszerkezetű homlokzati üvegezett nyílászáró: 1,4

 

A pályázatot benyújtani elektronikusan lehet a pályázati portálon, melyhez szükséges, hogy a pályázó a Kormányzati Portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkezzen (okmányirodákban kezdeményezhető).

 

A pályázatok a kiírás megjelenésétől számított 30. naptári napot követően nyújtható be, november 15-ig VAGY FORRÁSKIMERÜLÉSIG.

 

Forrás: emi.hu

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!