Novemberben energetikai pályázat társasházaknak

2014.10.17.

Novemberben energetikai pályázat társasházaknak

Összesen 1116 milliárdnyi pályázati forrás jut ivó- és szennyvíz javítási, energiahatékonysági, illetve ár- és belvíz védelmi célokra ebben az uniós ciklusban – jelentette be Szabó Zsolt, fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján. Novemberben megjelenik a 20 milliárdos energiahatékonysági pályázat a társasházaknak – tette hozzá.

Az energiahatékonyság témakörében az első pályázatok már folyamatban vannak – emlékeztetett Szabó Zsolt államtitkár. Hozzátette: a soron következők idén novemberben és jövő év elején válnak elérhetővé.

Novemberben jelenik meg a társasházak számára kiírandó energiahatékonysági pályázat, mely 20 milliárd forintos keretösszeggel a minimum 5 lakásból álló (nem csak panel építésű) társasházak számára lesz hozzáférhető. A már ismert szigetelés és nyílászáró cserén túl, akár napelem és geotermikus energiaforrások kiépítésére is ki fog terjedni - emelte ki a politikus. A keretösszeg fele-fele arányban oszlik majd meg, vissza nem térítendő, illetve visszatérítendő részekre. A társasházak esetében az eddigi egyharmados vissza nem térítendő támogatási részt a terveik szerint 45-50 százalékra emelik.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!